autoværksted

Skal bilen en tur på værksted, kan du vælge enten at benytte dig af et autoriseret eller et uautoriseret autoværksted. Beslutningen er selvfølgelig din alene, men hvori består forskellen på de to typer af værksteder? Det hjælper vi dig med at finde svar på.

Autoriseret eller uautoriseret værksted

Hvis du ejer en bil med fabriksgaranti, er det op til dig, om du vil benytte dig af et autoriseret eller uautoriseret værksted. Ifølge EU-lovgivningen på området er det eneste krav, at bilen serviceres i overensstemmelse med bilproducentens anvisninger for at være dækket af garantien. Du kan derfor som udgangspunkt frit vælge værksted, når din bil skal til service eller reparation. Der er dog en række aspekter, du skal være opmærksom på, når du vælger det ene værksted frem for det andet.

Hvad skal du være opmærksom på

Når din bil eksempelvis skal til et foreskrevet serviceeftersyn, er der tale om eftersyn, bilens serviceplan foreskriver ved et bestemt kilometertal eller på et bestemt tidspunkt i bilens levetid. Det kan være, hver gang bilen har rundet 15.000 km eller én gang om året alt afhængig af, hvad der indtræder først. Som nævnt må producenten dog ikke kræve, at din bil skal serviceres på et af importørens egne mærkeværksteder, da bilen blot skal serviceres efter bilproducentens anvisninger for at være dækket af garantien. For at opfylde dette krav er det vigtigt, at du som ejer af bilen kan bevise, at bilen vedligeholdes korrekt og i overensstemmelse med bilens servicebog.

Vælger du at køre din bil på et uautoriseret værksted, er det dit ansvar at sørge for udførlig dokumentation, der kan bevise, at arbejdet er udført i overensstemmelse med producentens anvisninger. Husk derfor at gemme dine fakturaer. De indeholder oplysninger om væske- og olietyper, udskiftede sliddele samt filtertyper med oplysninger om fabrikat, typebetegnelse og leverandørens bestillingsnummer.

Hvis du vælger at få din bil serviceret og repareret på vores værksted, hjælper vi dig med at holde styr på al dokumentation, og vi ajourfører løbende din bils journal. På den måde fremgår det altid, hvilket arbejde der er blevet udført, samt hvornår der er blevet foretaget service på din bil. Det er vores garanti for, at du som kunde kan føle dig tryg hos os og altid er 100 % dækket af fabriksgarantien.

© Copyright Islev Autoservice